Elly Weijenborg-Weggemans

Wie ben ik?

Ik ben Elly Weijenborg–Weggemans en al vanaf mijn dertiende levensjaar behept met het Border-virus (natuurlijk via mijn ouders). Dit fantastische ras maakt reeds 40 jaar deel uit van mijn leven.

Mijn eerste Border Terrier was een teefje met de naam Camee v.d. Ossekoele. Toen ik niet meer uit werken ging, kwam zij op de leeftijd van drie jaar ons gezin uitbreiden omdat mijn moeder niet met haar kon en wilde fokken. Zij had een apart karaktertje waarmee ze de basis legde voor de onvoorwaardelijke liefde voor dit ras voor mij en zeker mijn echtgenoot.

Met mijn eerste reu, Frisk v.d. Ossekoele, maakte ik mijn eerste schreden op het showpad en een aantal jaren later met mijn eerste teef, Roughdune’s Coquetdale Queen, op het fokkerspad.

Daarna kwam Kirr Royale v.d. Ossekoele (Kyra), een dochter van Risdene Beyond Doubt, die door mijn moeder en mijzelf uit Engeland geïmporteerd was. Haar nakomelingen zijn de basis van de lijn waarmee ik nu fok.

Op dit moment heb ik vijf Borders: de ‘dames’  Vehra Vero-Nique (Nique, dochter van Lyss en Nicholas Beaumont v.d. Ossekoele) en Jalah Jamilah (Mila, dochter van Nique en Rhozzum Columbo) en Venit Vidit Vicit (Vedry, dochter van Mila en Mosae Borders Aonghus Luke), alle drie ‘v.d. Ossekoele’ en Otterstone Enna Enya (Nena, die weliswaar Ossekoele-bloed heeft maar gefokt is door Lieset van Rossum).

Sinds 2015 maakt de reu Oriflamme Fiery Lucifer (Ori) deel uit van ons hondengezin in Beesd. Hij is geboren in Tsjechië bij Zbynek Kubik. Rhozzum Emil (Milo) die in het najaar van 2004 vanuit Engeland (Wales) kwam, woont bij mijn zus Janet in Loenen.

 

Af en toe wordt er bij mij een nestje geboren. Mijn laatste nestje is geboren in 2015 en de vader hiervan is Kamp. Twinkle Thunderball Kuburumba (eveneens uit Tsjechië).


Met mijn ouders als het goede voorbeeld ben ik volledig opgegroeid en opgevoed in de kynologie. Al snel wilde ik meer weten en volgde ik met succes de AKK (nu KK1 en KK2) en later E & B. Het keurmeestersexamen was een logisch gevolg hierop. Ik mag me nu keurmeester noemen van rasgroep 3 (alle terriers), rasgroep 4 (de teckels), rasgroep 5 (poolhonden) en in rasgroep 9 de Tibetaanse Terrier en Shih Tzu.

Mijn onderwijsachtergrond laat zich niet verloochenen en sinds begin negentiger jaren geef ik (eerst samen met Henk Burgwal) de cursus AKK, nu dus KK-1 en –2 voor verschillende verenigingen én Exterieur en Bewegingsleer voor de Raad van Beheer. Daarnaast geef ik al sinds de jaren tachtig ringtraining bij een kynologenclub waar ik inmiddels ook al weer bijna 30 jaar voorzitter ben. Bij de Nederlandse Border Terrier Club ben ik sinds begin jaren 2000 bestuurslid, waarvan de laatste jaren voorzitter en daarmee volg ik mijn vader in die functie op.

 

Sinds maart 2013 ben ik weer aan het werk. Twee kapiteins op een schip werkte bij mij niet en toen mij de mogelijkheid geboden werd om van mijn hobby mijn werk te maken, zei ik geen nee. Ik werk nu met veel plezier bij de Raad van Beheer, het overkoepelend orgaan van de kynologie in Nederland, gedurende 3 dagen per week.

Voor Gerrit even wennen dat een deel van de zorg voor de honden nu op zijn nek komt maar ook dat went. 

Een rijk en vol kynologisch leven dus, maar met ondersteuning van mijn man, Gerrit, en niet in het bezit van kinderen, een leven dat ik gaarne en met plezier (be)leef.

Elly Weijenborg-Weggemans
Prins Willem Alexandersingel 98
4153 BL Beesd
Telefoon: 0345-682359 / 06-21562498
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.